Ede

Groep 3 Stadhouder Willem III School in Ede

Projectweek

Het is dinsdagmiddag 2 februari 2016 als we het centrum van Ede binnenrijden. De navigatie van onze auto brengt ons feilloos naar de mooie school in de Veluwse gemeente. In alle groepen hebben de leerlingen van de school een projectweek. Landen staan centraal in deze week en groep 3 kiest voor het land Israël. De leerlingen van groep 3 en hun juf Janneke van Dijk zitten al gereed voor de vertelling, waarvoor wij zijn uitgenodigd.

Klaagmuur, keppeltjes en menora’s

We gaan  iets vertellen over de Joden en hun godsdienstige gebruiken. In de klas wordt al gebouwd aan de klaagmuur. Ook zien we veel keppeltjes en menora’s in het gezellige klaslokaal. De kinderen zijn zeer gemotiveerd. Hun interesse en hun aanwezige kennis is bovengemiddeld. Zeker voor een groep 3: leerlingen van zes en zeven jaar! De juf heeft ze al heel veel informatie meegegeven.

Klusjes

Na de vertelling laat de juf een zelfontwikkelde klusjeskaart zien. Daarmee gaan de kinderen de komende weken de familie en de buren langs om allerlei werkjes te doen voor Israël. We zijn benieuwd naar het resultaat!

J.A. Jobse, Elspeet