VLC Kesteren

Op 5 maart 2014 was het een groot spektakel in de aula van het Van Lodenstein College te Kesteren. Maandenlang is er door alle 14 brugklassen hard gewerkt om middelen bij elkaar te krijgen voor het lectuurwerk van het Deputaatschap voor Israël. De leerlingen hebben van alles verkocht, bijvoorbeeld rookworsten, snoeprollen, sinaasappels en pannenkoeken...

Nadat de teammanager L. Soeters de bijeenkomst heeft geopend met het lezen van Psalm 1 en een korte meditatie hierover heeft gehouden, wordt het opgehaalde bedrag op een originele manier gepresenteerd: één voor één wordt er van elke klas een leerling(e) naar voren geroepen die een euroteken, een cijfer, een komma, een streepje of een letter vast mag houden. Al snel verschijnt de uitkomst: €22,034-ISRAËL. Een prachtig bedrag!

Van elke klas krijgt degene die het meeste geld bij elkaar verzameld heeft een fietscomputer (gratis ter beschikking gesteld). De vier brugklasleerlingen die het meeste geld opgehaald hebben, mogen een dagje uit onder leiding van onze voorlichter, dhr. A. Karens, die hen onder andere zal mee nemen voor een bezichtiging van de Joodse synagoge in Elburg. Van alle leerlingen heeft Diederick Boorsma het hoogste bedrag (€ 1000,-) opgehaald. Hij heeft de hoofdprijs gewonnen: een prachtige, zwarte  fiets (gedeeltelijk gesponsord door een lokale fietsenmaker).

Het door de leerlingen opgehaalde bedrag zal besteed worden aan de bekostiging van de uitgave van de vertalingen van twee boekjes in het Ivriet, namelijk Het levenslied van Robert Murray McCheyne (M.H. Karels-Meeuse) en Bijbelse vertellingen over Ruth (ds. C.J. Meeuse). Van beide boekjes zullen zo’n 2000 exemplaren gedrukt worden ter verspreiding onder het Joodse volk in Israël. Het bedrag wat daarna nog over is, zal besteed worden aan toekomstige uitgaven van kinder- en jeugdboeken in het Hebreeuws.

Na de Heere bedanken wij alle leerlingen die bij deze brugklasactie hun inzet hebben getoond heel hartelijk!