Asdod

Stedenreis langs 14 steden - nr. 8

We laten de stad Gaza achter ons en reizen verder door Israël. Nu gaan we naar de bekende kustplaats Asdod. Deze stad is al heel oud. Op verschillende plaatsen in de Bijbel kun je over Asdod lezen (bijvoorbeeld in 1 Samuël 5). Het was, net als Gaza, een Filistijnse stad.

Asdod werd verschillende keren veroverd en verwoest, maar is weer uitgegroeid tot een grote en moderne stad met ongeveer 200.000 inwoners.

Havenstad 

Weet je waarom Asdod een bijzondere stad is? Zijn haven is een van de grootste havens van het land! Hier komen veel goederen binnen die vervolgens door de rest van Israël verspreid worden. De haven wordt niet alleen gebruikt voor transport van goederen, maar ook voor toerisme. Er komen veel cruiseschepen (luxe vakantieschepen) aan, die mensen uit allerlei landen vervoeren. Deze toeristen brengen ook een bezoek aan de stad Asdod.

Hoe ziet de stad eruit?

Asdod is een moderne stad. Als we om ons heen kijken, zien we veel moderne gebouwen en flats. De straten zijn breed, de huizen netjes en de parken goed onderhouden. Daarom willen veel (jonge) mensen in Asdod wonen. Asdod heeft zelfs gemiddeld de jongste bevolking van Israël!

Volgende stad: Ashkelon