Ashkelon

Stedenreis langs 14 steden - nr. 9

Inmiddels hebben we al heel wat van de kust van Israël gezien! Als afsluiting bezoeken we nog één populaire plaats aan de kust: Ashkelon. Dit is net als Asdod een hele oude stad die vroeger bij de Filistijnen hoorde en waar je in de Bijbel over kunt lezen. Ook Ashkelon werd meerdere keren verwoest en veroverd door verschillende volken.

Populaire badplaats

Ashkelon is nu een populaire badplaats. Misschien houd jij ook wel van een vakantie bij de zee en het strand. Dan ben je niet de enige! Veel mensen komen daarvoor naar Ashkelon. Deze toeristen bezoeken de uitgestrekte stranden aan de kust. Deze stranden zijn bij elkaar wel twaalf kilometer lang!

Ruïnes      

Naast de prachtige stranden aan de kust kun je in het Nationaal Park (wat ten zuidoosten van de stad ligt) ruïnes bezoeken die nog over zijn van de oude stad Ashkelon. In de stad zijn naast deze ruïnes nog veel meer oude bouwwerken te zien.

Ontzoutingsinstallatie

Voordat we de stad weer verlaten zal ik nog iets over Ashkelon vertellen. In deze stad is de grootste ontzoutingsinstallatie van de wereld. Hij werd in 2005 in gebruik genomen. Deze installatie haalt het zout uit het zeewater, zodat het water bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor de landbouw. Handig hè?

Volgende stad: Westbank