Jericho

Stedenreis langs 14 steden - nr. 11

We zijn nu op een hele bijzondere plaats. De stad Jericho is namelijk de oudste stad ter wereld!

In de Bijbel kun je lezen dat Jozua van de Heere de opdracht krijgt om Jericho in te nemen. Het volk Israël moest toen zes dagen lang één keer rond de stad lopen. Op de zevende dag moesten ze echter zeven keer rond de stad lopen met de ark. Dan moesten de priesters op de bazuinen blazen, en zouden de muren van de stad vallen. Zo is het ook gebeurd. Je kunt dit in de Bijbel nalezen in Jozua 6. Deze indrukwekkende gebeurtenis is één van de voorbeelden dat Jericho genoemd wordt in de Bijbel.

Palmstad

Jericho wordt ook wel de ‘palmstad’ genoemd. In de Bijbel kun je dit bijvoorbeeld lezen in 2 Kronieken 28:15. Waarom zou deze stad zo genoemd worden, denk je? Je raadt het vast al: In Jericho groeien veel palmbomen.

Maar er groeien ook andere soorten bomen, zoals de eucalyptusboom en verschillende fruitbomen. Op de markt kun je dan ook veel fruit, groenten en dadels kopen.

Dode Zee

Jericho ligt vlak bij de Dode Zee. Deze zee is het laagste punt op aarde. De stad Jericho ligt ook erg laag (een paar honderd meter beneden zeeniveau). De Dode Zee ligt op de plaats waar de steden Sodom en Gomorra vroeger lagen (Genesis 19). Deze zee wordt ook wel de Zoutzee genoemd, omdat de zee zo zout is dat je op het water kan blijven drijven!

Volgende stad: Sichem